Pierwszoklasiści, w pięknych fartuszkach, ochronnych czapach na głowach nie ustępowały miejsca telewizyjnym zawodnikom znanego programu kulinarnego. Na kanapkach dominowały czerwone rzodkiewki z zieloną sałatą, szczypior z ogórkiem i żółtym serem, wszystko ułożone na białych talerzykach. Zapach świeżych warzyw i starannie przygotowany podwieczorek zachęcał do wystawiania najwyższych not. Każdy był mistrzem i każdy otrzymał tytuł Masterchefa. Założenie własnego ogródka okazało się bardzo dobrym pomysłem. Konieczność podlewania i doglądania rosnących warzyw dawało okazję do częstych rozmów o zdrowym żywieniu, higienie i zdrowiu. – Własnoręcznie przygotowane kanapki smakowały wyśmienicie – zapewnia pani Blanka Szczepanowska, wychowawczyni klasy Ia.
Pn. | Wt. | Śr. | Cz. | Pt. | So. | Nd. |
---|---|---|---|---|---|---|
|
|
|
|
|
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
10
|
11
|
12
|
13
|
14
|
15
|
16
|
17
|
18
|
19
|
20
|
21
|
22
|
23
|
24
|
25
|
26
|
27
|
28
|
29
|
30
|
31
|